Жители на Бойчиновци искат оставката на кмета заради лошото състояние на улиците в града и селата

OFFNews 22 януари 2024 в 12:36 863 0

Протестиращи

Снимка Екранна снимка

Протест в Бойчиновци

Жители на град Бойчиновци, област Монтана излизат на протест, предаде Нова. Недоволните искат оставката на кмета заради лошото състояние на улиците и тротоарите в града и селата. Освен това години наред републикански път, който свързва селата в района, стои недовършен. 

Хората твърдят, че е инициирана подписка за сваляне на кмета, която е адресирана до главния прокурор. По думите им уведомленията им за протеста са били отказани от общината и е трябвало да стигнат до съда. 

Една от протестиращите споделя, че след затварянето на средното училище в Бойчиновци децата няма с какво да пътуват до Монтана, за да учат там. Тя допълва, че селата Лехчево и Ерден вероятно ще поискат присъединяване към друга община, заради нередностите.

"Има над 15 досъдебни производства срещу кмета, но няма повдигнато обвинение. Това е абсурдно”, поясни друг жител в района.

Кметът на Бойчиновци е в отпуск, но е заявил, че се съди с фонд "Земеделие" заради пътя, за чието изграждане се твърди, че има злоупотреби с евросредства. Към момента се чакало решението на ВАС. От АПИ поясняват, че отсечката трябва да бъде завършена това лято.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!