Жеравна на бунт заради строителство на хотел

OFFNews Последна промяна на 30 май 2015 в 08:55 4891 6

Жеравна се вдига на бунт, заради строителството на хотел. Местните хора алармират, че има планове за строителство на самия вход на архитектурния резерват. 

„Край със статута на Жеравна на архитектурен резерват. Голямото строителство може да започне!”. Такива постове се появиха в социалните мрежи през последните дни, съобщи Нова тв.  

Според сега действащия подробен устройствен план на мястото, където трябва да бъде построена къща за гости, не може да се строи нищо. Готви се обаче нов устройствен план, главният архитект към община Котел не знае как ще изглежда. Той е човекът, който е издал виза за проучване на инвеститора.

С нея обаче инвеститорът отива за съгласуване в Министерството на културата, където трябва да му бъде разрешено строителството.
В съседство от мястото, към което сега има инвестиционни апетити, се издига недовършен хотел на три етажа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2015 в 21:59

Към "уточнител":Община Котел -царува кмет депесар втори мандат с общински съвет от депесари и гербери в еденодушие.

30.05 2015 в 12:13

Община Котел -- царува кмет-гербераст с общински съвет от герберасти и прасета.

Всичко е ясно, ще има много хотели, ако слушат -- и магистрала.

30.05 2015 в 11:30

Всъщност да. За заграбването на Фичоза край Варна на единия от двата договора имаше руско име. Руски интереси лъснаха и в скандала с Карадере, пак край Варна.

30.05 2015 в 10:38

ПО НАГЛОСТТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СЕ РАЗБИРА, ЧЕ СА РУСНАЦИ ИСТИНСКИТЕ "ИНВЕСТИТОРИ". ЯКО СА ШАРИЛИ СИБИРСКИТЕ ПАВИАНИ. НЯМА ДА СЕ УСПОКОЯТ, ДОКАТО НЕ ОСВИНЯТ И НЕ ОТКРАДАТ КРАСОТИТЕ НИ.ДОКАТО НЕ РАЗСИПЯТ ВСИЧКО ТУК. ТЕ САМО ТОВА СИ МОГАТ - ДА РУШАТ И ОСВИНВАТ, ТАМ, КЪДЕТО ОТИДАТ.

НАМЕРИЛИ РАЗГРАДЕН ДВОР!ЗАЩО ДА НЕ ГО ПРЕВЪРНАТ В СИБИРСКИ КЕНЕФ????

30.05 2015 в 10:07

Един хотел в Жеравна, ще е като цирей върху старо, но хубаво лице. После ще построят втори, трети и това ще е началото на края...

30.05 2015 в 09:31

Не разбирам защо са тия клозетни напъни. Това е реда в нашата кочина. Ред установен от векове: който има пари - има право! И не се оправдавайте само с комунизма. Нали българи избраха Хаджи Иванчо Хаджипенчович в Първото Велико Народно събрание. За онези, които не знаят кой е въпросната личност: той е ЕДИНСТВЕНИЯ българин подписал смъртната присъда на Левски.