Жълт код за силен вятър в 18 области, оранжев - в Сливен

OFFNews 08 май 2021 в 07:40 2483 0

Умерен и силен вятър от северозапад ще духа през целия ден днес. Температурите обаче ще останат високи, показва прогнозата на НИМХ. Оранжев код за силен вятър е обявен в област Сливен, а жълт - в 18 области. 

Предупреждението от първа степен на опасност е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, София област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. 

В късните часове на деня в страната ще нахлува хладен въздух. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, а максималните ще са предимно между 18 и 23.

В планините ще духа умерен до силен вятър. Ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, а на 2000 метра - около 5.

Над Черноморието облаци ще има. По северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици. След обяд вятърът там ще отслабне. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови