Жълт код в половин България заради обилни дъждове и бури

OFFNews 21 август 2022 в 08:01 3146 0

време

Снимка Архив

Дъждовно време

Половин България свети в жълто днес заради опасност от проливни дъждове и гръмотевични бури. Предупреждението важи за 16 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, София, София Област, Перник, Кюстендил, Стара Загора, Пловдив, Габрово, Пазарджик, Благоевград и Смолян.

В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите в западната половина от страната ще се понижат значително - максималните ще са 25°-28°, в София - около 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи - до 35°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, над северните райони с временни увеличения на облачността. Там на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови