Зелен билет в София днес заради мръсния въздух

OFFNews 20 декември 2019 в 07:17 3073 2

Зелен билет за градския транспорт въвежда днес Столична община. Пътуването по всички линии с него през целия ден е 1 лев. 

В буферните паркинги ще се паркира безплатно. 
Моля, всички, които имат възможност, да оставят личните си автомобили, призова на страницата си във фейсбук столичния кмет Йорданка Фандъкова. 

Зелен билет може да бъде закупен от пунктовете на ЦГМ, касите на метрото, от шофьорите и чрез мобилното приложение https://sofia.mpass.bg

Въвеждаме мерките като част от механизма за реакция при регистрирани превишения над 200 мкг/куб. м на две от измервателните станции на агенция “Околна среда”.

На сайта https://air.sofia.bg можете да следите в реално време данните за ФПЧ, въведените мерки и прогнозата за следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6500

1

petio01

20.12 2019 в 08:36

Смешно и тъжно е - 1 лв. билетче и безплатен паркинг някъде в края на София. В Букурещ (споделям за ен-ти път навсякъде, където мога, но реакция никаква отникъде) билетчето е 50 ст. включително за 25-те нощни линии (за метро - 1 лев), пенсионерите пътуват безплатно, ученици и студенти - почти безплатно, картите са много по-евтини. И това за потребители с около 50% по-високи заплати и пенсии от нашите.
Автобусите вървят начесто, а не както при някои линии в София - 3-4 пъти на час. Паркът се обновява чрез кооперирано производство с известни фирми, а не както донеотдавна в София - внос на втора употреба трамваи и автобуси. Влагат се 5-6 пъти повече средства.
Има една общинска транспортна фирма, а не няколко частни, раздадени на приятели. На вниманието на общинарите ни, а и на всеки, който иска да провери информацията и ползва английски - http://stbsa.ro/