Започва ремонт на два участъка от Северната дъга на Околовръстното

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2020 в 18:10 1634 0

От утре стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път с дължина 3,8 км.

Въвежда се временната организация на движението, а в сряда започват същинските строителни дейности. Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента /при км 6+265/ и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич" /при км 7+548/. Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра /при км 8+400/ и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър /при км 10+850/.

Строителството включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се то да приключи преди началото на зимата.

За изпълнение на ремонта се спира движението в двата участъка на Околовръстното. Трафикът за Своге ще преминава по бул. "Рожен", през кв. "Требич" и Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по Околовръстния път, е предвиден обходен маршрут през ул. "Чепинско шосе" и Северната скоростна тангента.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови