Зам.-министър Таня Михайлова: Много се фиксираме върху изпитите

OFFNews 03 февруари 2021 в 10:44 1404 0

Таня Михайлова

„Много се фиксираме върху тези изпити. Изпитът е рутинна дейност в образователната система. Не знам някой да е завършил училище без да полага изпити. По тази логика трябва да отпаднат класните работи, писмените изпитвания. Напротив, тези изпити са много важни особено в ситуацията, в която се намираме."

Това коментира заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в сутрешния блок на bTV в отговор на въпорос трябва ли да отпадне националното външно оценяване (НВО) след 4-ти клас. Обикновено темате се коментира заедно с НВО след 10-и клас, припомни Михайлова. Тя смята, че именно оценяването ще даде представа за напредъка на учениците в пандемичната година и дистанционното обучение.

По думите на заместник-министъра в момента процентът на учителите, които искат да се ваксинират, е около 30 и непрекъснато се увеличава. Списъците са отворени за нови желаещи.

В момента аз не съм в групата, която подлежи на ваксинация, но когато ми дойде редът, ще се ваксинирам. Може би не е хубаво човек да споделя страха си от инжекции, но това не би ме спряло, сподели Михайлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови