Втора съвместна кохорта на Софийска вода АД, част от Веолия, и Innovation Starter Accelerator

Екипите с идеи в областта на управлението на водите и енергийната ефективност в България могат да кандидатстват до края на февруари

OFFNews 07 януари 2022 в 21:39 916 0

През 2021 г. Софийска вода, част от Veolia, подписа 5-годишен меморандум за сътрудничество с агенцията за иновации Innovation Starter и нейната акселераторска програма за pre-seed финансиране.

В първата съвместната кохорта през 2021, която беше трета поред за акселератора, кандидатстваха над 80 компании, от които 6 бяха одобрени за акселераторската програма, а до успешно завършване достигнаха 5 екипа - CW Engineering, Ridotek, InnovaOne, SatGeo и Smart Water.

Възможността за финансиране, техническа подкрепа за валидация на идеята и договор за развитие на проекта получи стартъпът SatGeo. Компанията развива технология, базирана на сателитни изображения за идентификация на течове по водопроводната мрежа, която доказа своята висока ефективност с поредица от полеви тестове.

Новата съвместна програма на „Софийска вода“ и агенцията за иновации е с основна тема “Нулеви емисии”. Целта е да се даде фокус на проблема с борбата с климатичните промени и да се търсят стартиращи компании, които разработват “Пътна карта за нетни нулеви емисии в България с цел стимулиране на инициативите за кръгова икономика в областта на управлението на водите и енергийната ефективност”

Одобрените екипи ще преминат 3-месечно обучение по управление и структуриране на стартиращ бизнес с екипа на Innovation Starter в София Тех Парк. В края на програмата екипите ще представят идеите си пред жури от „Софийска вода АД“, част от Веолия, като избраните идеи ще бъдат валидирани в реална корпоративна среда.

Могат да кандидатстват на: www.accelerator.bg Форма за регистрация

За повече информация: [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови