Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Всички фенове, нахлули на пистата по време на мача Левски-ЦСКА, ще бъдат съдени

OFFNews 25 април 2021 в 21:12 7180 0

Няма задържани фенове след нахлуването им на пистата. Те влязоха, но все пак това е нарушение на закона. Знаете много добре, че ние в тримесечен срок, след като прегледат записите нашите служители, всеки, който е стъпил на пистата, ще бъде разпознат и изправен пред съда.

Това заяви директорът на СДВР комисар Антон Златанов на брифинг след мача между Левски и ЦСКА-София тази вечер. "Причините за нахлуването могат да бъдат много. За тях питайте хората от фенклуба", каза още той. 

"На самия стадион имаше малко напрежение при втория гол за "червените", когато част от "синята" публика излезе на пистата. Предприехме със стюардите незабавни действия, така че да не се допуска излизането на повече от тези стотина души на пистата. С помощта и на част от тарторите на агитката, които бяха долу, и на стюардите, феновете се прибраха обратно на трибуните", коментира директорът на СДВР. 

Златанов обясни, че срещата е преминала при минимално напрежение. "Имаше само по 1000 души на сектор, което пък предразполагаше при хубавото време из целия град да има в заведенията да има хора и от двете агитки, които да гледат мача и да скандират", добави той.

Това е наложило СДВР да предприеме сериозни мерки по всички квартали, особено в централна част. По думите му има само трима задържани - за наркотични вещества и две за липса на документи за самоличност.

Припаднал е и служител от жандармерията от полицейския кордон. Инцидентът не е свързан с някаква интервенция, а му прилошало, обясни още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!