ЦСКА спечели дербито срещу Левски

OFFNews 25 април 2021 в 19:02 2902 0

Отборът на ЦСКА постигна втора за сезона победа над Левски в дербито на Първа лига. След успеха с 1:0 през декември, днес "червените" се наложиха с 2:0 в двубой от последния 26-и кръг на редовния сезон. ЦСКА за първи път от четири години записва две поредни победи над Левски, който пък вече в седем поредни мача няма успех в дербито. 

И двете попадения за ЦСКА паднаха през първата част. Жул Кейта откри в 14-ата минута, а Жорди Кайседо удвои в 37-ата. "Сините" бяха kdx-близо до попадение в 3-ата минута, когато след изпълнение на пряк свободен удар от Мартин Петков топката се отби от напречната греда.

Второто попадение на ЦСКА пък отприщи недоволството на част от "сините" фенове, които намериха начин да излязат на пистата, но след намесата на полицията се върнаха по местата си и не се стигна до по-сериозни ексцесии.

След почивката ЦСКА уверено контролираше играта и не позволи на Левски да се върне в мача, въпреки че "сините" заиграха малко по-офанзивно и създадоха няколко положения пред вратата на Густаво Бусато.

В края символичните гости дори можеха да направят аванса си по-убедителен.

Така ЦСКА се утвърди на третото място в класирането след редовния сезон с 50 точки актив, докато Левски остана девети с 28 точки, като може да се свлече и на десетото място, ако Ботев Пловдив победи Лудогорец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови