Военният музей днес е с безплатен вход по повод Деня на бащата

OFFNews 10 юни 2023 в 10:37 2103 0

нвим
Днес, от 10 до 17 ч. с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето.

Днес, от 10 до 17 ч. с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето.

Програмиране на роботи, рисуване върху вода, симулатор на състезателен автомобил, уред за канадска борба, снимки с любими анимационни герои, спортни игри, дженга, обработване на метал, магията на дървото и игри с награди са само част от забавленията за малчуганите и техните родители, които Националният военноисторически музей предлага днес. Децата ще могат да влязат в ролята на пожарникар, да се качат в пожарен автомобил или да влязат в съвременни военни машини, предоставени от Българската армия.

Както те, така и техните бащи, ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, да се качат на багер, да карат колело или тротинетка. Ще бъдат предизвикани да решат военна кръстословица, а първите 300 ще получат като награда електрическа количка. Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване, а в обособен ТВ кът ще гледат любими детски филми.

Любителите на природата ще изживеят вълнуващи емоции в скаутски лагер.

В Деня на бащата тази година се включват и филиалите на НВИМ - Музея на авиацията в Крумово, Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна.

Събитието се реализира с подкрепата на Министерство на отбраната, столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, УНИЦЕФ България и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови