Военният министър на тайно посещение в Афганистан

OFFNews 19 ноември 2013 в 17:41 3366 4

Ангел Найденов на посещение в Афганистан. Снимка: Министерство на отбраната
Ангел Найденов на посещение в Афганистан. Снимка: Министерство на отбраната

 

Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов са на посещение при българския контингент в Афганистан.

Посещението им не беше обявено предварително заради съображения за сигурност. Това е и причината двамата да не вземат участие в честването на празника на Сухопътните войски. 

Те проведоха срещи с командирите на база „Феникс“- Кабул и на летището в Кандахар. На тях бяха дискутирани обстановката и изпълнението на задачите, възложени на българския контингент.

Пред българските военнослужещи от Кабул и Кандахар министър Найденов представи приоритетите в работата на ръководството на Министерството на отбраната и дискутира с тях по всички въпроси свързани с ежедневното изпълнение на задачите. 

В посещението участва и командващият на Съвместното командване на силите генерал–лейтенант Атанас Самандов.

Утре министърът на отбраната и началникът на отбраната трябва да участват в свикания от президента Консултативен съвет за национална сигурност. Темата е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България - състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!