Военни от Карлово спасиха мъж в безсъзнание

OFFNews 18 май 2020 в 15:52 2387 0

Снимка Фейсбук страница на 61 бригада

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада са спасили човешки живот, благодарение на бързата и адекватна реакция от опита си в критични ситуации, съобщиха от Министерството на отбраната.

На 11 май на Подбалканския път София - Бургас в близост до полигон Анево, община Сопот, ефрейтор Марин Кънев от 3-и механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада като длъжностно лице на полигона забелязва, че човек, който извършва ремонт на тежкотоварно МПС, изпада в безсъзнание на пътното платно.

Военният се обажда на дежурния медицински екип, който обслужва занятията на полигона, и вика на помощ ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов (група за обслужване на материалната база в района).

Ефрейтор Лилов констатира, че пострадалият си е глътнал езика и се задушава, след което му оказват първа помощ и работникът идва в съзнание.

След като пристига санитарният автомобил, старшина Любка Игнатова също оказва помощ на пострадалия и подава сигнал за инцидент на национален номер за спешни повиквания – 112.

За случая в 61-ва механизирана бригада е получено благодарствено писмо към военнослужещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови