Водолази ще ремонтират язовир "Студена" без да го източват

OFFNews 08 септември 2016 в 13:33 6351 1

Водолази ще се включат в ремонта на язовир „Студена“, който ще струва 32 милиона лева. Водоемът, който осигурява питейна вода на перничани, ще бъде поправян по нова технология. 

Над 90% от ремонтните дейности ще са под водата, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя подписа подписа договор за рехабилитация на водоема с Консорциум „Хидроконструкция–Хидепито Солетанж Баши Мелялапозо (ХБМ)–Карпи“.

Язовир "Студена" е в експлоатация от 1955 г. и оттогава не е ремонтиран. На водоема са установени различни дефекти. Констатирано е разрушаване на покритието на откосите на язовирната стена, на пасарелката и водовземната кула.

Хидромеханичното оборудване също е амортизирано.

Ремонтните дейности на язовира се финансират по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“ от Световната банка и държавния бюджет. Работата по модернизацията на водоема се очаква да продължи две години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

1

OTBPAT

08.09 2016 в 16:42

Скептичен човек би казал, че така няма да вижда колко ще откраднат и за колко стотинки работа ще свършат, но такива неща тук не се случват и аз съм спокоен... пък съм и далече от Перник, та не ме шашка състоянието на стената :)))