Внимавайте с газовите бутилки, пострадалите рязко се увеличават, предупредиха от 'Пирогов'

OFFNews 31 юли 2019 в 08:46 2181 2

Снимка Александра Маркарян

За драстично увеличение на случаите на пострадали при инциденти с газови бутилки в домашни условия, предупреждават от "Пирогов".

За последните 20 дни са приети 41 пострадали при инциденти с газови бутилки, от които 17 са тежко пострадали, предимно хора над 60 годишна възраст, алармира началникът на Клиниката по изгаряне в университетската спешна болница доц. д-р Мая Аргирова.

Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният на 86. Те са с обширни и дълбочинни изгаряния, което налага многоетапно лечение със серия от операции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болница "Пирогов". Състоянието на повечето от тях изисква освен оперативните многоетапни хирургични намеси, активно наблюдение и реанимационно лечение, обяснява началникът на клиниката доц. Аргирова.

Тя и нейния екип от специалисти определят състоянието на пострадалите, които се лекуват в "Пирогов", като изключително тежко, а животът на част от тях - пряко застрашен.

Медиците са силно обезпокоени от интензитета на инциденти с подобна тежест и призовават хората да използват гозовите бутилки изключително внимателно, отговорно и само при крайна необходимост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

31.07 2019 в 08:58

...и преди,и сега проблема не е в газовите бутилки,а в идиотията на ползващите ги....

5784

1

Бабатунде

31.07 2019 в 08:54

"предимно хора над 60 годишна възраст", т.е. проблемът не е в газовите бутилки ...