Винпром Карнобат: Спиртопровод за нелегален алкохол ли? Не, кран за профилактика

От тръбата може да се пълни по един камион на час

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2018 в 10:00 38515 0

Откритият във „Винпром Карнобат” нелегален спиртопровод, от който според Агенция Митници може да тече алкохол, без да се плаща акциз за него, бил за профилактика на съоръженията. 

Това твърди административният директор на предприятието Йовко Йовков, според когото кранът е монтиран преди няколко години. Планът за това как да изглежда заводът е одобрен от Агенция „Митници” и въз основа на него е бил издаден лиценз за работа на данъчния склад през 2011 г., обясни Йовков. Той допълни, че всяка година се провежда мониторинг от агенцията, който продължава по около три месеца.

„Кранът не е съществувал и не е давано разрешение за неговото монтиране. Защо е открит сега, а не преди години, е друг въпрос, коментира  директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов.

Ще бъде направен следствен експеримент, който да покаже дали през крана може да тече алкохол. Ако се окаже, че е така, количеството течност може да пълни по един камион на час, коментира от своя страна председателят на комисията за борба с контрабандата в НС Емил Димитров-Ревизоро. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови