Вдигат наемите на заведенията и павилионите в Борисовата градина

OFFNews 23 април 2015 в 22:12 6417 0

Снимка 4coolpics.com/ nikeca

Детската площадка със пързалката във форма на слонче, която се намира в Борисовата градина

Наемът на заведенията и павилионите в столичната Борисова градина, стана ясно на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Общинските съветници са решили да бъде направен нов търг за отдаване под наем на обектите. Това ще се случи през следващия месец.

Става дума за три по-големи търговски обекта с маси на открито, обясни председателят на Стопанската комисия Николай Стойнев, цитиран от БНР.

Два от обектите ще са около езерото Ариана, а третият - в градинката със слончето. 

"Около езерото Ариана и градинката със слончето са с одобрени начални тръжни цени, предстои да се обяви конкурс в рамките на следващия месец. Схемата, която се прилага към плана на тази градина определя какви обекти могат да бъдат разположени там", каза Стойнев.

Той обясни, че наемите на обектите със сигурност ще се увеличат, защото става дума за търг и който предложи най-добри условия той ще спечели.

Търговските обекти около езерото Ариана няма да бъдат премахнати. Наемът им е 9 хиляди лева на месец. Заведението пред стадион "Васил Левски" също остава, като началната му тръжна цена е близо 7 хиляди лева на месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови