Вътрешният министър: Няма пряка терористична заплаха за България

OFFNews 11 януари 2015 в 13:30 2905 0

Веселин Вучков

"Конкретна заплаха за България след атентатите във Франция няма към този момент. Мерките за сигурност са повишени, особено по летища, гари, автогари и на границите." Това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков пред журналисти.

"Конкретна заплаха към територията на България и в последно време не е имало. Това не означава, че не са взети мерки за завишени нива на сигурност. Гражданите е редно да спазват допълнителните указания, които органите насочват към тях", каза Вучков и посочи, че мерките са насочени главно към по-добро оперативно сътрудничество между отделните служби.

Министърът допълни, че всеки ден се провеждат специални заседания по темата за сигурността на страната.

Вчера срещата е била ръководена от премиера Борисов и в нея са участвали вътрешният министър, главният прокурор, председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и шефове на разузнаването.

На нея е обсъден и конкретния казус с участието на българските служби, който Борисов коментира вчера в телевизионно предаване. 

Става въпрос за случай, който е свързан с участието на страната ни в международно полицейско сътрудничество и той е бил разрешен положително.

"Този случай е възникнал след атентатите в Париж", уточни министър Вучков, но отказа да даде подробности.

Публичните мерки, които от МВР са предприели са свързани със засилено полицейско присъствие по местата, където се събират по-големи групи хора,  завърши министърът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови