Вучков предлага анкетна комисия да провери случая "Лясковец"

OFFNews 22 декември 2014 в 10:28 2318 0

Веселин Вучков

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков смята, че парламентът може да излъчи анкетна комисия, която да се заеме със случая в Лясковец. Тогава, барикадирал се в дома си мъж, уби служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

В миналия парламент ГЕРБ внесоха подобно предложение, което обаче беше отхвърлено с гласовете на БСП и ДПС. Тогава се стигна единствено до изслушване на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, под чието ръководство беше проведена операцията. 

Новият вътрешен министър смята, че една анкетна комисия може да стигне до различни изводи от инспектората на МВР, който не откри отговорност на главния секретар.

Въз основа на тези справки на Дирекция „Инспекторат“ започват отделни дисциплинарни производства от страна на други дирекции от МВР. Възможно е в рамките на тези дисциплинарни производства да се установи нещо друго. Надявам се истината по този случай да се установи, защото в крайна сметка цената, която беше платена, беше много висока, обясни пред БНР Веселин Вучков.

Министърът каза още, че все още няма предложение за нов главен секретар. С промените в Закона за МВР се очаква Светлозар Лазаров да бъде сменен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews