Вариант: 7, 8 и 12 клас - две седмици на училище, две дистанционно от 4 февруари

OFFNews 18 януари 2021 в 13:41 2168 0

Учебните занятия няма да започнат за всички класове изведнъж. Ще се започне вероятно с 12, 7 и 8 клас, което ще стане от 4 февруари. Това съобщи след срещата в Министерство на здравеопазването главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Окончателно решение ще се вземе следващата седмица с уговорката, че нещата може да се върнат в изходно положение, ако има промяна в епидемичната ситуация, заяви доц. Кунчев.

"Фокусирани сме да следим разпространението на английския вариант на вируса извън Великобритания. За съжаление, то продължава. Затова сме много внимателни, но на база на данните, които имаме, мислим, че това е възможно", каза още здравният инспектор.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова заяви, че всички са се обединили около това, че учениците се обучават най-добре в клас, но при подходящи условия.

"Най-вече трябва да се следи заболеваемостта и да се съобразяваме с цифрите", коментира тя.

Тя каза още, че към момента има съгласие, че част от класовете ще се върнат. Връщайки се обаче, ще се мине на вариант редуване - две седмици присъствено, две седмици в електронна среда, за да могат следващите класове да се включат.

7-и и 12-и клас излизат на предна линия, а 8-и е първият клас в гимназиалния етап.

На срещата днес е обсъждано също и ваксинирането на учителите. Стана ясно, че тяхната имунизация ще започне там, където е приключила първата фаза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови