Валидираха юбилейна пощенска марка по случай 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето

ОFFNews 18 ноември 2019 в 15:37 2107 0

По случай 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН, днес бе валидирана юбилейна пощенска марка.

Това стана в присъствието на зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, представителя на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита,  изпълнителния директор на "Български пощи" Деян Дънешки и художничката Дея Вълчева, по чиято идея е реализирана марката.

Церемонията по валидиране на марката откри заместник-министър Атанасова с думите, че днешното издание ще бъде гордост за колекциите на любителите на пощенски марки и ще радва хората, които изпращат и получават писма. Тиражът на пощенската марка е 5 500 броя.

"Марката е пощенският символ на доброто и посланието, което ние имаме към бъдещите поколения, че най-голямото богатство на нашето общество са децата", с тези думи зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова приветства инициативата. 

Д-р Елеонора Лилова благодари на МТИТС, за подкрепа на идеята на ДАЗД за отбелязване на 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН с издаване на юбилейна пощенска марка, както и на хората, спомогнали за това принципите, заложени в този документ да бъдат прилагани в страната ни през всички тези години.

"Вярвам, че България ще става все по-добро място за благополучието на децата и на техните семейства", заяви д-р Лилова.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови