Валежи, облаци, но и малко слънце: времето днес

Жълт код за гръмотевици в седем области

OFFNews 08 юли 2023 в 06:50 1431 0

времето

Снимка БГНЕС/Димитър Златков

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 26°.

Обилните валежи и градушки в много райони временно ще затихват, а около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, показва прогнозата на НИМХ. 

В централната част от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Предимно слънчево ще е над повечето райони от Западна България.

Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи е обявен за 7 области на Северна България днес. Това са Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Сливен. Остават условията за градушки.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България след обяд ще се ориентира от север-североизток и ще се усили.

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 26°.

Облачно, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще бъде времето в Централна Стара планина, а след обяд и в Източните Родопи. Преди обяд над масивите от Западна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. След обяд на отделни места по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!