УНСС наказа студента, огласил за преподавателката, която пише тройки без изпит

ОFFNews 14 юни 2017 в 22:34 6564 7

Академичният съвет на УНСС наказа с предупреждение за отстраняване студента, огласил скандалния случай с изпит по "Геоикономика и регионално развитие", който негови колеги минали с тройка, предавайки празен лист, предаде бТВ.

За случая стана ясно от публикация във фейсбук на един от студентите й Кезим Медев, явил се на изпита. Сега обаче Медев е с предупреждение за отстраняване. 

Причината за наказанието е, че Медев първо е огласил случая в социалните врежи, а не е потърсил ръководството на университета, за да сигнализира преди това.

Днес преподавателката Соня Докова бе отстранена от длъжността си в университета. 

От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. „Проверили сме една част от писмените работи, има такива, които не са развили въпросите и им е поставена оценка „Слаб 3” въз основа на техния текущ контрол ,но има определени нарушения”, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Миланка Славова.

В същото време студенти се организират да излязат на демонстрация в подкрепа на Соня Докова.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11900

7

Tanos

15.06 2017 в 10:38

Нали студентът първо е отишъл при администрацията, а те са го "отфуболили", а после го и наказват! Уникален подход за окуражаване на гражданска съвест и общество има в УНСС. Браво на бившите/настоящи комунисти-ченгета в УНСС! А обяснението на т.нар. "доцентка" Миланка Славова е най-абсурдно и смехотворно. Лудата крава, лъже-професора Доковица била уж написала на празните листи "текущи оценки". Да де ама след като изпитът е почнал, post factum, нали? Но излиза, че 99% имат текуща оценка повече от добър (4), в т.ч. и тези дето не са стъпили цял семестър нито веднъж. Да ама имат "право" да бъдат изпитани - е как до поправителната сесия за 14 дни си посетиха всичко пропуснато? А ми то си е било и си е останало "свободен" университет - дава уникално образУвание, ковачница на кадри за комунистите и сега за демократите, "риформатори".

7506

5

А ха ха ха!!!
Точно така! Браво другари!!
Какви са тези гевезелъци!

29216

3

Лопе де Вега

15.06 2017 в 07:43

Правилно! Който порти даскалите - вън от стройните университетски редици! Сега другите ще знаят да си траят и да си получават тройките без да учат. Който иска да учи - свят голям - кеф ти Европа, кеф ти Америка. Че и Китай става, що не?

Знаетели, че в България има 52 (петдесет и два!) университета? Знаете ли, че местата в тях са повече от абитуриентите? Знаете ли колко университета има в Израел? Имаме приблизително еднакво население! Седем!

Поздрав!