Преподавателка в УНСС на изпит: Който иска тройка, да си остави книжката и да излезе

OFFNews 13 юни 2017 в 08:11 20160 12

Преподавателката по предмета "Геоикономика и регионално развитие" в УНСС Соня Докова пише тройки на студентите си, без да ги изпитва. Случаят стана ясен във Фейсбук, след като един от студентите й Кезим Медев, явил се на изпита, разказа за него.

Изпитът се провежда за студентите във втори курс от УНСС на 9 юни.

„Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като зададе темите обяви, че хората, които искат да получат среден 3, могат да си оставят празните листи и да получат тази оценка”, разказа пред Нова телевизия студентката Ангелина Георгиева.

80-90% от явилите се на изпита решават да напуснат залата и да си подсигурят взимането на изпита по възможно най-лесния начин.

Именно Кезим разказва във Фейсбук, че той е останал в залата - не за друго, а за да провери знанията, тъй като не е съгласен с необичайната практика.

„Продължихме да пишем и след още 10 минути преподавателката отправя предложение хората, които искат четворка, да направят вече познатата процедура с оставянето на работата пред нея с книжката и да напуснат”, разказва Кезим. И тогава той остава с едва още 4-ма студенти в залата. 

"Двама от тях бяха отстранени, защото си казаха нещо, преподавателката прецени, че това е предпоставка за преписване и им каза: „Ако искате тройки, по-добре излезте”. И те приеха”, казва Кезим.

След 10 минути всички излезели вече имат нанесени оценки в книжките. 

Останалите в изпитната зала до края на препитването студенти обаче получават двойки. Самият Кезим също - обяснението, че в работата си, която е писана една час, е "разтягал локуми". 

Веднага след изпита Кезим, който е и част от студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

След сигнала на Кезим обаче по случая се води вътрешна проверка, чиито резултати ще станат ясни днес. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  21061

  10

  рамбо

  13.06 2017 в 16:34

  Забележете и каква е специалността "геоикономика и регионално развитие"?! Една напълно безсмислена специалност, която служи само , за да хвалят някои хора, че имат диплома. Преподавателите и те са наясно, че студентите не са там, за да научат нещо и ето дотам се стига.. Но после някой като повдигне темата, че имаме прекалено много ВУЗ-ове и част от тях трябва да се закрият , бива оплют и всички му скачат

  42249

  9

  Denis Rizanov

  13.06 2017 в 16:20

  Работата, която е писана ЕДНА час...

  не заслужава внимание и 1 минута. Поне аз така смятам. Тва не е 3-ти клас и да прави преразказ как малкия Райчо далдисвал с 2 кратунки да мине Дунава и да отиде в къщата на кака Тонка...

  Замислете се какви са тези студенти, готови на унижение само и само да си вземат изпита па макар и с 3. Проблемът тук не е в изпитващия.

  13780

  6

  Перко

  13.06 2017 в 11:04

  При това качество на образование е ясно защо децата избират да учат в чужбина

  7506

  5

  Кенефистански истории...

  Преди беше виновен Костов, сега сигурно - Меркел.

  10571

  4

  Hissarion

  13.06 2017 в 09:55

  Този Казъм буди дълбоко съмнение. При Докова стига да покажеш, че разбираш за какво става въпрос по предмета - минаваш. Изглежда той дори това не е успял да демонстрира.

  12025

  3

  Юлия

  13.06 2017 в 09:53

  Преди 10 години бях при същата "преподавателка". Явно нещата не само не се променят, ами се влошават. Тогава с нея беше и нейният "асистент" Камен Петров, същото арогантно същество като нея.
  Хубавото е, че младежът (Кезим) не се е оставил да бъде манипулиран, но лошото е, че е един от поток от колко десетки студенти.
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика