Украинци се включиха в кръводаряване в Бургас на Цветница

OFFNews 17 април 2022 в 18:18 1769 0

Над 50 украински граждани се включиха в кръводарителска акция в Бургас. Всяка година на Цветница БЧК Бургас, заедно с Бургаската болница, организира това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане, съобщи БНР.

Още в първите часове на кампанията пред отделението по трансфузионна хематология се наредиха украински граждани, които са готови да дарят кръв. Александра Екимчук им помага с превод и с попълването на документите.

"Днес на Цветница, разбрахме, че има традиция да се дарява кръв. И украинските граждани, които се намират в България и са потърсили облекчение, искаме да се включим в тази инициатива. Искаме да изкажем голямо "благодаря" на българския народ, че ни подкрепя в тази трудна ситуация. Украинците в момента проливат кръв за свободата на целия свят", каза Екимчук.

В акцията могат да се включат не само чужденците, които имат личен номер и законно пребивават у нас, но и българските граждани, стига да отговарят на основните изисквания. Така те помагат не само на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат нужда от кръв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови