Учителите от 52 ОУ призоваха за човечност и разбиране след трагедията

OFFNews 02 март 2017 в 15:33 7969 1

Служителите на столичното 52 ОУ "Цанко Церковски", в което преди дни стана жестоката трагедия с 11-годишно момиче", написаха отворено писмо до обществеността, водещите институции и медиите.

В писмото екипът на училището изказва съболезнования на семейството на починалата 11-годишна Габриела, която издъхна, след като неин съученик я ритна в корема.

Трагедията в ОУ "Цанко Церковски" е трагедия за цялото българско общество, пишат служителите на училището. 

Те изказват безрезервна подкрепа към директора Данко Калапиш и учителката Ваня Блъскова, в чийто час момичето се почувствало зле след инцидента.

"На тяхно място можеше да бъде всеки един от нас при така нещастно стеклите се обстоятелства", посочват колегите на Калапиш и Блъскова. Те допълват, че възпитаници на 52 ОУ са и много от децата на преподавателите и те биха могли да са на мястото на което и да е от двете деца в трагедията.

"Губим децата си, а трябва да се опомним, да се спрем, да се замислим къде остана нашата Човечност? Защо всеки си мисли, че другите са му виновни?", питат учителите.

Персоналът на училището призовава да се предприемат редица мерки, гарантиращи безопасността и здравето на подрастващите (виж целия текст в писмото). Учителите призовават обществеността да прояви човечност и разбиране по случая и да не търси виновните винаги между другите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови