Ученици организират спортен турнир в подкрепа на деца с увреждания

OFFNews 26 октомври 2019 в 10:44 1894 0

Ученици от Втора английска гимназия в София организират днес благотворителен спортен турнир под надслов „Спортувай с кауза“.

Целта е с набраните средства да се закупи спортен уред за деца с различни специални потребности от „Работилничка за чудеса” - инициатива, която организира безплатни трудови и арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родителите. До момента за каузата са събрани 1100 лв.

Турнирът ще се проведе днес от 14 ч. в "Спортна София – 2000".

Младежите ще премерят сили в двубои по футбол, баскетбол и тенис на маса. Ще бъдат организирани и съвместни игри за децата с увреждания.

Събитието ще бъде открито от мажоретния състав на училището.

Основният организатор на турнира - Теменуга Константинова - е била доброволец през лятото в летните срещи и игри на работилничката.

Всяка година Втора английска гимназия реализира инициативи в помощ на деца с увреждания. Училището стартира и провежда ежегодно кампанията „Панаир на добрината“, като събраните средства се даряват за деца с редки заболявания. Учениците от гимназията предвиждат и други инициативи за подкрепа на децата от „Работилничка за чудеса“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови