Цветя, храсти и фиданки ще раздава община Пазарджик срещу предадени стари вещи

Диана Варникова, Пазарджик 24 март 2023 в 13:24 1288 0

Едри битови отпадъци

Снимка Pixabay

Кампанията е планирана за 25 март, събота.

Община Пазарджик за поредна година организира кампания под наслов “По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”. Както и до сега, кампанията е в навечерието на Великден и тази година е на 25 март (събота) във времето от 9.00 до 12.00 часа, съобщи кметът Тодор Попов.

Предвидени са шест пункта за събиране на отпадъци- стари печки, перални, акумулатори и батерии, текстилни изделия, дивани, матраци и всичко, което е излишно. Кметът призова гражданите да не изхвърлят излезлите от употреба стари вещи покрай контейнерите, тъй като е некрасиво и създава неудобство на почистващите фирми. Срещу предадения отпадък ще бъдат раздадени над 10 хиляди цветя, 300 броя фиданки от вида „Китайски мехурник“ и 250 туи, които са дарение от „Екопак“.

„Всички искаме да живеем в светъл, подреден и чист град. Това е ангажимент на всеки един от нас, не го забравяйте“, призова Попов. От общината уточниха, че в обособените пунктове ще се приемат: излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, хартия, пластмаса, излезли от употреба батерии и акумулатори. Тази година в кампанията ще се събира разделно и текстил, годен за повторна употреба (дрехи, кърпи, обувки, чанти и др.), като за целта вещите трябва да бъдат опаковани в добре затворени торби.

Адресите на шестте пункта в града:

– Пресечката на ул. ”Цанко Церковски” и ул.”Петър Бонев”;

– Пресечката на ул. ”Стоян Василев” и ул. ”Кочо Честименски” –до входа на ЕГ ”Бертолт Брехт”;

– Пресечката на ул.”Пловдивска” с ул.Стефан Караджа” –зад аптеката;

– ул.”Патриарх Евтимий” до ЦДГ „Дъга”;

– ул.”Панайот Волов” до СОУ ”Любен Каравелов”;

– Пресечката на ул.”Александър Стамболийски” и ул.”Славянска”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!