Циганското лято ще има и в края на месеца

OFFNews 28 октомври 2018 в 15:42 2168 0

Циганското лято продължава и в последните дни на октомври

Циганско лято ще има и в последните дни на октомври, показват прогнозите на метеоролозите.

В средата на следващата седмица България и Румъния ще бъдат най-топлите места на европейския континент. 

Истинско циганско лято ни очаква през следващите две седмици. Сухо, ясно, а в последния ден на октомври и първия на ноември с истински летни температури, които ще надвишат 25 градуса.

След 10 ноември би могло да има застудяване, което да понижи средно дневните температури под 12 градуса, но дори тогава топлите дни и слънчевото време няма да ни липсват.

Валежите през месеца също се очаква да бъдат по-малко от обичайното. За разлика от предишни години, през тази големите метеоцентрове от Китай, Русия, Европа и САЩ са единодушни в прогнозата си за предстоящата зима, съобщава БНТ.

Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са високи - в по-голямата част от страната максималните ще са между 24 и 29 градуса, минималните ще са между 10 и 15 градуса, в Предбалкана - до 18-19 градуса. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. Сутринта ще е малко по-хладно.

Максимална температура от 29,3 градуса в неделя беше измерена в Силистра. Според специалистите, това е температурен рекорд за датата 28 октомври. От 70 години насам на тази дата е било най-топло през 1948 година - 28,5 градуса.

През нощта времето ще бъде предимно ясно, а утре - предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. В сутрешните часове на места в източните райони от страната ще има ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са от 8 - 10 градуса в котловините от Западна България до 14 - 16 градуса на места в Дунавската равнина. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II