Търсят се бегачи на дълги разстояния, които използват медицински устройства

OFFNews 13 април 2014 в 14:34 1099 0

Маратон Global Heroes

За първи път България ще вземе участие в маратона “Global Heroes” за хора, използващи медицински устройства, който се провежда в Градовете-близнаци - Минеаполис и Сейнт Пол.  

От 2006 г. насам 184 бегачи, представящи 27 различни държави и широка гама хронични и дегенеративни заболявания и състояния, са участвали в надбягванията по трасето, което се преминава между езерата и кварталите на градове-близнаци Минеаполис и Сейнт Пол.

Тази година маратонът “Global Heroes” ще се проведе от 3 до 5 октомври 2014 г. До момента желанието си за участие са заявили 126 души от 26 държави.

Всички, желаещи да участват в маратона, трябва да заявят желанието си в срок до 25 април, като подадат заявление за участие. Заявлението може да бъде получено от ТУК

Ще бъдат избрани до 25 бегачи, на които ще бъде платена входната такса за тях самите и един придружител за Маратона в Градовете-близнаци или Състезанието на 10 мили в Градовете-близнаци, и пътни, които включват самолетни билети и настаняване за всеки състезател и един придружител.

Бегачите ще бъдат избрани от комисията на Twin Cities In Motion.

За да бъдат избрани като „Герои от цял свят“, лекоатлетите трябва в момента да имат медицинско устройство, което се използва като терапия за една от следните категории заболявания: сърдечна недостатъчност, диабет, хронична болка, гръбначни заболявания или неврологични, гастроентерологични или урологични заболявания. Медицинските устройства, които дават право на участие, включват пейсмейкъри, имплантирани кардиовертер дефибрилатори (ICD), гръбначни импланти, неврологични устройства, инсулинови помпи или сърдечни клапи, без значение кой е производителят на медицинското устройство.

Участниците ще трябва да представят и удостоверение, че са обсъдили участието си в състезанието със своите лекуващи лекари.

Познат като „Най-живописният градски маратон в Америка™“, Маратонът в Градовете-близнаци е тридневен празник на спорта, който включва семейни състезания и игри, ходене/бягане на дистанция 5 хиляди метра, 10 хиляди метра бягане, състезанието на 10 мили и маратона в Градовете-близнаци.

Twin Cities In Motion е организация с идеална цел, която организира и следи за провеждането на този спортен уикенд на територията на Минеаполис и Сейнт Пол. 

Чрез съвместните усилия на Twin Cities In Motion (организатори на Маратона в Градовете-близнаци) и програмата „Герои от цял свят“ (Global Heroes) дава признание на бегачите от цял свят, които имат медицинско устройство. 

Повече информация можете да получите на tcmevents.org или на Facebook страницата, създадена за желаещите да се включат в състезанието от България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови