Quantcast

Световно проучване: 44% от българите са антисемити

ОFFNews Последна промяна на 14 май 2014 в 15:14 5843 6

Евреи
В глобален план 26 процента от населението споделя антисемитски настроения, сочи проучване.

44 процента или почти половината от българите са антисемити, сочи ново световно проучване.

Антиеврейски настроения споделят 49 на сто от мъжете и 39 на сто от жените у нас или общо около 2,7 милиона души.

Информацията за антисемитските нагласи по света е събрана от американската правозащитна организация Anti-Defamation League чрез анкета със 11 негативни твърдения, описват популярни стереотипи за евреите. То включва 53 100 пълнолетни граждани на 102 страни на седем континента, като според авторите е представително за 88% от човечеството. 

48 на сто от анкетираните българи например са се съгласили с твърдението, че "евреите са по-лоялни към Израел отколкото към страната, в която живеят".

Цели 67% пък са били съгласни с тезата, че "евреите имат прекалено много власт в световния бизнес". 59% са подкрепили мнението, че "евреите все още прекалено много говорят за Холокоста".

В глобален план 26 процента от населението или 1,09 милиарда души са с антисемитски виждания. В същото време само 54% от анкетираните са чували и знаят за Холокоста. 

Най-висок е делът на антисемитите в Близкия Изток и Северна Африка - 74%. Следва Източна Европа с 34%. В западната част от континента той е 24%, в Азия - 22%, в Северна и Южна Америка - 19%

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2014 в 17:14

Християнин антисемит е като тиранозавър вегетарянец.

На едните религията тръгнала от другите, пък бащата на техния бог бил еврейски бог. Нещо се не върже!!!

Я съм си екстра като сатанист. Аме но от онея къде колят ярета а от онея дет ви пикаят на религията на сичките, каквито щете да сте.

Няма нищо по злобно и арогантно от религиозен фанатик бил тоя мюсолманин, християнин, Моше или къвто тамс е сетите.

Аз съм "ЗА"пълна забрана на религията по цял свят. Чак тогава ще се спре с безумните спорове и войни!

14.05 2014 в 17:07

AntiSIMitite ne sa mnogo = ne evreite sa ni problem ... stiga ste ni navirali evrei it Simovoto koljanao po vseki vypros = evrei NE ni vylnuvat. Na6ijat problem sa CUGANITE , a te sa ot HAMovoto koljano ... Demek trjabva da sme antiHAMiti :-)
Bezrabotnite to4no ot antisimitizym NE se vylnuvat ... stiga gluposti na tazi tema = NE e aktualna za nas v BG !

14.05 2014 в 16:27

Срещнали се двама евреи. Единият се похвалил, че синът му е станал равин. Другият казал:"Е какво от това, нищо особено."А първият се ядосал: "Е, ти какво господ ли искаш да стане?". А вторият: "Защо не?..Едно наше момче как стана".
_______________
Но имам много добри приятели евреи. Изобщо не вярвам, че толкова българи са антисемити.Те просто знаят вицове за евреи :)

14.05 2014 в 16:26

Напоследък мнозина българи не се харесват и помежду си, какво остава за останалите етноси и народи.

14.05 2014 в 15:46

Ами питали са двама българи и единият казал, че май не обича евреите, ама не е сигурен, понеже не е виждал. И така: 50%, а за да не е точна цифрата понагласили малко