Световно проучване: 44% от българите са антисемити

ОFFNews 14 май 2014 в 15:14 6452 6

Евреи
В глобален план 26 процента от населението споделя антисемитски настроения, сочи проучване.

44 процента или почти половината от българите са антисемити, сочи ново световно проучване.

Антиеврейски настроения споделят 49 на сто от мъжете и 39 на сто от жените у нас или общо около 2,7 милиона души.

Информацията за антисемитските нагласи по света е събрана от американската правозащитна организация Anti-Defamation League чрез анкета със 11 негативни твърдения, описват популярни стереотипи за евреите. То включва 53 100 пълнолетни граждани на 102 страни на седем континента, като според авторите е представително за 88% от човечеството. 

48 на сто от анкетираните българи например са се съгласили с твърдението, че "евреите са по-лоялни към Израел отколкото към страната, в която живеят".

Цели 67% пък са били съгласни с тезата, че "евреите имат прекалено много власт в световния бизнес". 59% са подкрепили мнението, че "евреите все още прекалено много говорят за Холокоста".

В глобален план 26 процента от населението или 1,09 милиарда души са с антисемитски виждания. В същото време само 54% от анкетираните са чували и знаят за Холокоста. 

Най-висок е делът на антисемитите в Близкия Изток и Северна Африка - 74%. Следва Източна Европа с 34%. В западната част от континента той е 24%, в Азия - 22%, в Северна и Южна Америка - 19%

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!