Quantcast

Протест в подкрепа на 20-годишната студентка Борислава

Offnews Последна промяна на 21 октомври 2014 в 10:56 7516 17

Борислава Латинова

Днес следобед пред 4-то РПУ в столицата ще има протест в подкрепа на 20-годишната студентка Борислава Латинова. Той се организира от студенти от Благоевград в нейна защита.

Момичето разказа пред Нова телевизия, че е било подложено на унизителен обиск в центъра на София от жена полицай от Четвърто районно управление.

Борислава внесе жалба в Софийската районна прокуратура и в СДВР за това, че служителката я е държала полугола в присъствието на нейни колеги и случайни минувачи и обискирала дори интимните й части.

Борислава се закани да внесе жалби и до главния прокурор, президентството и Комисията за защита правата на човека.

От пресцентъра на МВР публикуваха официално съобщение на страницата си, че по случая е назначена вътрешна проверка и отказаха друг коментар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2014 в 11:54

Благодаря на тролчетата за вниманието.Но тая таткова глезла е участник в зле скалъпена акция срещу полицията в момент, когато полицаите протестират, за да защитят правата си.Сигурно госпожицата, която с тъмните кръгове под очите прилича не на 20, а на 40 годишна, отдавна е сгазила лука с някое кривване и сега иска да изтъргува споразумение с полицията чрез медиен рекет.Медийният шум е просто като по учебник.Не съм див фен на полицията, но в предизвикано джафкане срещу тях няма да участвам.Прави са да протестират, прави са да обискират за наркотици съмнителни пикли и пикльовци.

22.10 2014 в 16:08

Независимо от това какво е момичето и неговите спътници,полицията е длъжна да си свърши работата без да унижава, при установяване на извършено престъпление има съд!Полицаята не е правораздавателен орган, а орган който да открива и предотвратява престъпления!

21.10 2014 в 20:14

И наркоманите надигнаха глави.

21.10 2014 в 13:48

Не знам колко души сте зад клавиатурата, или още по-лошо - в главата на пишещия, но ползвате едно прокси.
:)

21.10 2014 в 13:40

Putorius, явно се намираме няколко Лъчо-вци, които сме на различно мнение. Аз лично ненавиждам милицията и подкрепям всичко свързано срещу нея, даже ако мога ще отида на този протест...

21.10 2014 в 13:00

Поредна излагация.. Какво е това?! Родната полиция ни....изнасилва, малтретира, унижава публично и прекрачва всякакви човешки права,всякакви законови и морални норми. А на коментралия Лъчо....абе, брат, на тебе утре ако ти го натресат отзаде при "обиск" майка ти и татко ти да седят и да гледат ли бе....егати изпростелия балък. Скрии се и си трай, че хората те виждат, че си тъпанар, ама поне не им давай причина да са обедени в това!

21.10 2014 в 12:08

Критика на полицията е уместна особено в случаите когато:
1. Не приемат нечия жалба, защото било почивен ден
2. Мълчат и не дават никакви изявления в медиите, когато гърми подобен скандал
Полицията ни е печално известна със злоупотребата си с положение. Нека някой си направи труда да провери колко често се позовават на "оказана съпротива" при проверка, или на "неподчинение на орган на реда". Видя ли подобна формулировка ми намирисва винаги на превишаване на права. следва водене в управлението, обяснения как си никой и могат да си позволят да те смачкат и задължително подписване на документи, че не си малтретиран.

21.10 2014 в 12:02

Затова сме на това дередже..... Докато има идиоти, които да одобряват подобни вандалщини от страна на милицията - нищо няма да се промени в тази държава.

21.10 2014 в 11:48

Супер надъхване неясно защо

Нито знаем защо са спрени нито защо е обиска. Момата риве ама не е ясно какво дири посред нощ с рецидивисти в колата..

Срам я е да ходи на лекции но по телевизията е първа писта

Не мисля че критика на полицията е уместна

21.10 2014 в 11:33

Овца с досие движеща се с престъпници. Тия трябва да ги третирам като мърши. Браво на полицаите за първи път да ги похваля за нещо!