Полицаи минават на детектора на лъжата заради обиска на студентката

Юлиан Христов 21 октомври 2014 в 15:13 14767 13

 Младен Маринов

Полицаи от столичното IV Районно управление в София ще минат на изследване с полиграф заради случая с обиска на студентката Борислава Латинова, съобщи директорът на СДВР Младен Маринов

Момичето твърди, че полицайка я опипала в слабините, докато я обискирала, като я накарала да се съблече на улицата. По случая започнаха две проверки - вътрешна в СДВР и на прокуратурата. 

Шефът на столичната полиция обясни, че момичето и приятелите били спрени от полицаи заради заградителни мероприятия след убийството на компютърния специалист в столицата. Полицаите имали заповед да извършват проверки в района на престъплението. 

Към момента обаче все още не са ясни резултатите от проверката в СДВР и какво показват резултатите от нея. Проверката е започнала още в събота, независимо от това, че момичето и баща ѝ не са успели да подадат жалба в полицията. На въпрос за това вярно ли е, че в събота и неделя не е имало при кого да подадат жалбата си, шефът на СДВР отговори: "Това е версията на родителите".

Студентката от Югозападния университет Борислава Латинова се оплака в събота, че в ранните часове в петък колата, в която се е возила, е спряна за проверка на кръстовището при Семинарията в София.

След проверката на документите на шофьора двамата младежи, пътуващи на задната седалка, също били проверени. Те признали, че са имали криминални прояви. В този момент пристигнала втора патрулка и полицаите претърсили двете момчета. Автомобилът също бил претърсен и не било открито нищо подозрително. Арестували едно от двете момчета, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следващата".

Извлякла я от колата и последвал обиск на голо. Полицайката вдигнала блузата на момичето върху главата му, разпитала я защо не носи сутиен и бръкнала с ръка в панталоните му, под бельото.

Днес пред столичното IV управление ще се проведе протест на съученици на момичето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!