Студентите дават дарените им 500 лева за лечението на Виктория

Владимир Йончев 04 ноември 2013 в 01:00 2648 23

20-годишната Виктория. Снимка: ВМРО
20-годишната Виктория. Снимка: ВМРО

Протестиращите студенти, окупирали Софийския университет, решиха да дадат дарените им на тях 500 лева за лечението на намушканата с нож 20-годишна Виктория Христова.

Виктория, която е продавачка в малък магазин на ул. "Пиротска" бе нападната с нож от крадец, за когото се предполага, че е от арабски произход.

Парите, които студентите ще дадат за лечението й, бяха дарени от възрастен мъж на бариерата на входа на СУ. След това студентите решиха, че не е морално да приемат парични дарения и започнаха да търсят дарителя, за да му върнат парите.

Ето и пълният текст на съобщението им, публикувано в тяхната фейсбук група "Ранобудните студенти":

Ранената Виктория, наша колега от II курс политология в СУ, е в стабилно състояние. Както разбираме, без опасност за живота. Радваме се и се надяваме на бързото й възстановяване. Дарените за нас 500 лв., за които ставаше дума в последните дни, в крайна сметка ще идат за лечението й.

С това искаме да изразим пълното си отвращение от всяка форма на насилие: както това срещу Виктория, така и онова, което проповядват екстремисти, псевдонационалисти, ксенофоби и всякакви хулигани. Във всеки случай на насилие има конкретни виновници, които трябва да бъдат издирени и спрени. Самите ние бяхме обект на опити за насилие в последните дни. Успехът ни да се предпазим само ни кара да заявим още по-рязко пълното си отхвърляне на насилието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!