Стартира кампанията "Обектив на пътя"

OFFNews 14 юни 2016 в 14:17 2796 3

Асоциацията на пострадалите при катастрофи започва кампания "Обектив на пътя". В продължение на два месеца автомобили, снабдени с видеорегистратори, ще се движат и ще записват какво се случва на пътя.

"Имаме за миналата година десетки санкционирани водачи от подадени такива сигнали от граждани, така че има смисъл да се правят такива инициативи, защото ние знаем къде се намират камерите на полицията, намаляваме, когато видим полицейска кола, но възможността да бъде заснет от автомобил, който не е обозначен, е много сериозна превенция", обясни Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред БНР. 

Той допълни, че в повечето случаи водачите, които изпращат видеоклипове с нарушения, не се налага да свидетелстват в Пътна полиция.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

14.06 2016 в 16:40

"Той допълни, че в повечето случаи водачите, които изпращат видеоклипове с нарушения, не се налага да свидетелстват в Пътна полиция."

ъ, и кому е нужна тази активност тогава, след като (ако няма промяна, де) подобни видео материали нямат доказателствена стойност в съда?

29585

2

Izalina

14.06 2016 в 16:38

Владимир Тодоров е една особено дейна личност - дай му кампания и я прегръща като своя.

Одобрявам съществуването на подобни асоциации по принцип, но повече плямпат отколкото действат конкретните.