Срив в пощите в последния ден за декларациите

OFFNews 03 май 2016 в 08:48 5069 1

Срив в пощите в последния ден за декларациите

В последния ден за подаване на данъчните декларации системата на Български пощи се срина. Рано тази сутрин на гишетата в централната поща в София се образуваха опашки, съобщи репортер на OFFNews. Обяснението на служителите било "срив в системата". На въпрос дали друга поща обслужва клиенти служителка в Централна поща отговорила: "Навсякъде е така".

От пощите обяснили, че IT-специалистите идвали в 9.00 часа на работа и след това ще бъде отстранен проблемът, съобщи от БНТ.

След 9.00 часа на телефоните за контакт с медиите не отговаряше никой. На телефона за въпроси на клиенти, служителка каза за OFFNews, че няма информация за срив в системата и ни препрати на друг номер, на който също никой не отговаряше след 9.00 часа.

В пощите може да се подават данъчни декларации. 

Пред НАП се декларират и получени или взети заеми над 10 хиляди лева.

От НАП напомнят, че банковият превод отнема повече време и ако оставим за последния момент плащането, то може и да не бъде отчетено. Декларациите може да се подадат по електронен път - за това е нужен персонален код или електронен подпис.

Документите може да се изпратят и по пощите с обратна разписка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12761

1

cepcem

03.05 2016 в 09:18

При положенбие, че "Системата" са едни мазни, опърпани тефтери, то срив може да се получи само ако на пощажийката и се схване ръката. Леле, леле, имали Система.

Направо е срамно, като ги погледнеш как разгръщат страниците, за да ти намерят името. Евентуално...