Списък за пазаруване на дрехи за зимно бебе

OFFNews 19 декември 2018 в 15:45 5050 0

Раждането на бебе е едно от най-щастливите събития в семейството, за което трябва да сме добре подготвени, особено ако очакваме то да се случи в зимните месеци на годината. Ако и вие очаквате това да се случи, в списъка ви за пазаруване вероятно вече присъстват различни аксесоари като шишета и биберони, козметика като бебешко олио и пудра, както и други по-едри покупки като бебешка количка, повивалник и ваничка със стойка. В тази статия обаче ще се спрем на всички видове детски дрешки и текстилни изделия, които са нужни за посрещането на роденото през зимата бебе вкъщи.

Най-важното, с което трябва да се съобразим, когато купуваме дрешки за новородено, е че то е изключително крехко през първите месеци и усеща всяко едно докосване, включително и това на дрехите, с които е облечено. За да му осигурим максимален комфорт и за да избегнем нежелани последствия като радразнение на фината чу бебешка кожа, като и алергични реакции, е нужно да го обличаме само в дрехи от естествени тъкани като лен, памук и вълна, които ще позволят на кожата да „диша“. Не е лоша идея да се доверяваме само на изпитани във времето марки, защото само така може да сме сигурни в качествата на дрехите, които купуваме.

Комплекти за изписване

На пазара има голямо разнообразие от бебешки комплекти за изписване, които могат да бъдат от пет, от десет или от повече части. Продават се в подаръчна кутия и обикновено са сравнително скъпи. Основното им предимство се състои в това, че ще притежавате шапка, ританки, блузка, камизолка, лигавник, ръкавички и дори пелена, които ще си подхождат по цвят и материя. Разбира се можете да си ги закупите и поотделно (което ще ви излезе и по-евтино) и да комбинирате дрехите според собствения си вкус и предпочитания. Независимо на кой двата варианта ще се спрете, както вече казахме, от особен важно значение е бебешките дрехи да са изработени от сто процента натурални материи, за да доставят пълен комфорт на новороденото и да не предизвикват алергии.

Якета и палта

На второ място по важност за зимното бебе, след комплекта за изписване, е якето, което трябва да бъде качествено и топло. Различните марки предлагат разнообразие от цветове и украси, а повечето модели имат плюшена подплата, която позволява да се запази топлината на тялото и да се изолира от студа.

Пижама и бельо

Бебето трябва да се чувства приятно затоплено и през нощта, поради което се нуждае от плътна пижама. Съществува богат избор на модели като можете да избирате такива с удобно задно закопчаване на гърба или предно такова с цип. Подходящите за нощта материи са памук и плюш.

Одеяла и пелени

Една стара българска традиция, а именно повиването на бебето с пелени, докато спи се възражда в наши дни. Според привържениците й тясното пространство носи чувство за сигурност в първите дни на бебето и му осигурява по-дълъг и спокоен сън. Други родители обаче са на мнение, че бебето трябва свободно да може свободно да движи ръцете и краката си, дори и по време на сън и категорично отричат повиването. Независимо какво е вашето мнение, пелените и одеялата, които ще използвате, трябва да са изработени от памучна материя, която е лека на допир и не дразни нежната бебешка кожа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови