Quantcast

Спецполицаи обезвредиха 45 мини на пътя Смолян - Мугла

OFFNews Последна промяна на 08 април 2016 в 20:03 4346 3

Снимка Архив

Спецполицаи обезвредиха 45 мини на пътя Смолян - Мугла, съобщиха от МВР, цитирани от Дарик.

Боеприпасите бяха открити на 2 април при изкопни работи в района. 

Първоначално работниците открили 5 снаряда от минохвъргачки. По време на спецакцията обаче са намерени 45 мини. 

Тя продължи от 14:30 ч. на 2 април, когато бе подаден сигнал за намерени 5 мини от работник, при извършване на изкопно-ремонтни дейности по пътя гр. Смолян – с. Мугла до 16:00 ч. днес. 

Част от мините са унищожени на място, тъй като е имало риск за транспортирането им. Боеприпасите, за които е преценено, че не са толкова опасни, са обезвредени на полигона на военното поделение в Смолян.

От прокуратурата в Смолян вече е разпоредено разследване за произхода на снарядите, както и това кой е отговорен за изоставянето им на пътя Смолян - Мугла. 

По случая е образувано досъдебно производство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2016 в 10:59

Откъде се появиха 45 мини "заровени" до републикански път?!
Всяка мина има обозначения, номер, партида. Може да се провери кога и къде са произведени, къде са доставени за съхранение...
Това ще да е самата новина. Но кой да рови, кой?

09.04 2016 в 07:57

Не е само техническата некомпетентност,за съжаление. Актуалната им информационна политика няма нищо общо с тази с която стана известен сайта. В момента (от 1-2 години) не се различават от голямата маса "жълти" - нисък професионализъм при поднасяне на информация,тенденциозност при подбора и представянето на новините и .... ! Това от своя страна "осигури" постоянно присъствие и на достатъчно "тролове" .
Изобщо четенето на това издание започва все повече да се превръща в загуба на време за нормално мислещия човек,който не иска да се отнасят с него ,като с оФФца.

09.04 2016 в 02:26

Офф, няма такава система минохвъргачки, която да стреля с пожарогасители... Оправете си снимката към материала. Със сигурност можете да намерите нещо по-подходящо като илюстрация в мрежата. Разбирам, че в националната гимназия по древни езици и култура няма как да добиете дори повърхностни практически познания, но вашата техническа некомпетентност граничи с дебилизъм.