Спаси София скочи срещу БНТ заради паркиране на тротоара

OFFNews 14 юни 2019 в 13:06 2751 0

Снимка Спаси София

Неправителствената организация "Спаси София" скочи срещу Българска национална телевизия заради паркирането на служебните й автомобили на тротоара на ул. "Тулово". 

От години колите на телевизията разбиват настилката и правят тротоарите абсолютно неизползваеми за пешеходци, без да оставят почти никакво свободно за преминаване пространство. Това е директно нарушение на Закона за движение по пътищата, сигнализират от организацията.

Има и други нарушения - паркирането, влизането и излизането се осъществява в забранената посока на движение по иначе еднопосочната ул. Тулово. Дали БНТ е над закона? Защо обществена телевизия, за чието съществуване плащаме ние, си позволява да нарушава закона в центъра на столицата?, питат от Спаси София. 

И призовават Центъра за градска мобилинст да реорганизират местата за паркиране, така че да се освободи минималното по норматив място за пешеходци, и да се гарантира спазването на законите! Паркирането по тротоари е вредно явление, създаващо опасности, неудобства и хаос и затова трябва постепенно да бъде премахнато!

ПС. В контекста на свободата на словото, любопитно ни е, дали от "По света и у нас" - новините на БНТ ще направи репортаж за собствените си нарушения, или БНТ ще остане напълно затворена за всичко, което правим, предлагаме и говорим от Спаси София? :), пишат още от организацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови