Спаси София иска извънреден СОС за некачествените ремонти в столицата

OFFNews 30 октомври 2017 в 09:45 2169 0

Снимка Спаси София архив

Да се проведе извънредно заседание на Столичния общински съвет за некачествените ремонти искат от неправителствената организация "Спаси София". 

В отворено писмо до съветниците в СОС те настояват СОС да набележи краткосрочни и дългосрочни мерки за
справяне с проблема, да приеме декларация за преустановяване на практиката “ремонт на ремонта” и поемане на
политически ангажимент качеството на извършваните строително-ремонтни дейности да отговаря на съвременните стандарти и тенденции; незабавно прилагане на съществуващите разпоредби на ЗОП и Директива 2014/24/ЕС, занимаващи се с правото на възложителите да отстраняват компании за неизпълнение или некачествено
изпълнение на предишен договор; повишаване на санкциите за неизпълнение или некачествено изпълнение на
договори, възложени от Столичната община чрез обществени поръчки и Създаване на механизъм за прозрачен и публичен мониторинг на качеството на извършваните строително-ремонтни дейности.

Като общински съветници, всеки един от вас е призван да гарантира и закриля интересите на жителите на Столичната община. В случай че и този път не предприемете адекватни действия, Спаси София си запазва правото, заедно с
граждани и сродни организации, да инициира протестни действия под общинските прозорци, с които ясно да покажем, че некачествените ремонти повече няма да бъдат толерирани в София. Вие сте на ход!, пише още в отвореното писма на Спаси София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови