СОС избира шефове на ЦГМ, дават 16 линии на концесия

OFFNews 28 юли 2016 в 08:09 3295 0

Снимка Архив

Новото ръководство на Центъра за градска мобилност в София става ясно днес. Столичният общински съвет гласува борда на ЦГМ, одобрените предложения в комисиите са Никола Рогачев, Християн Петров и Румяна Милова. 

Рогачев и Петров са победители в конкурса, обявен от СОС, а Милова е и.д. шеф на центъра в момента. До оставките в ЦГМ се стигна след скандала, станал известен като "депутатските спирки". 

Столична община даде на съд фирмата, която монтира 60 некачествени спирки в София. Обществената поръчка бе спечелена от фирма, собственост на съпруга на бившата депутатка от ГЕРБ Ирена Коцева. Скандалът доведе до оставките на Коцева, зам.-кмета по транспорта Любомир Христов и борда на директорите на ЦГМ. Фирмата трябва да върне на общината 150% от сумата, която й е изплатена. 

Съветниците ще гласуват днес и частната фирма "МТК Гроуп" да обслужва 16 автобусни линии в София. Вчера на заседание на транспортната комисия бе одобрено съдебно споразумение, според което фирмата няма да иска 15 млн. лв. обезщетение от общината, но в замяна ще получи концесията за 8 години на стойност над 140 млн. лева без ДДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови