Сметната палата проверява обществените поръчки в ЦГМ

OFFNews 01 юли 2016 в 11:23 2701 0

Сметната палата проверява обществените поръчки в Центъра за градска мобилност

Сметната палата започва от днес одита за съответствие при финансовото управление на „Центъра за градска мобилност“ ЕАД София за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г.

Одитът бе възложен на одитния орган с решение на парламента, според което проверката трябва да приключи до края на годината. Окончателният одитен доклад трябва да бъде внесен в парламента до 31 януари 2017 г.

В проверката ще участват 7 одитори. 

Ще бъдат проверени обществени поръчки, приходите и разходите на дружеството, включително разплащане с транспортни оператори.

Дружеството е 100% собственост на Столична община. От него зависи една от най-важните услуги за столицата – организация, експлоатация, контрол и финансиране на обществения транспорт. Сред основните му дейности е издаването на превозни документи и реализация на приходи от превозна дейност. Дружеството финансира, изгражда, поддържа и експлоатира паркинги, гаражи и места за паркиране в столицата.

Според годишния финансов отчет на ЦГМ за 2015 г. реализираните приходи от дейността на обществения градски транспорт през 2015 г. са над 216 млн. лв., като от тях от продажба на билети и абонаменти карти са близо 94 млн. лв. Неиздължената сума към транспортни оператори към края на 2015 г. е над 22 млн. лв., а печалбата за 2015 г. е над 6 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови