Софийският университет стартира нова магистърска програма по аутсорсинг

OFFNews 12 септември 2019 в 14:26 2941 0

Софийският университет „Св. Кл. Охридски" и Българската аутсорсинг асоциация (БАА) стартират съвместна магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании", която ще започне тази есен, съобщиха от браншовата организация.

Новата програма ще е двусеместриална, с редовна форма на обучение. Тя ще е основно с практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга.

Курсовете ще се водят от специалисти с голям опит в академичната сфера, както и от представители на компаниите, членуващи в Българската аутсорсинг асоциация. Занятията ще се провеждат между 18:00 и 21:00ч. и през уикенда, за да бъдат в удобна за работещи студенти.

„Аутсорсинг секторът формира 2,4% от работния пазар в България. В него са заети повече от 67 300 души, като към 2021 г. броят им се очаква да превиши 79 хил. души. Едновременно с това ние сме сред най-желаните работодатели сред младите хора. Затова и Софийският университет е наш естествен партньор в подготвянето на кадри за нашата индустрия", каза Ивайло Славов, председател на УС на БАА, като добавя, че доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България.

Стартиращата през есента програма ще е към Стопанския факултет на СУ, като към кандидатстващите студенти няма да има изискване за завършена икономическа специалност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови