Quantcast

София ще глобява за неподдържани гробове

ОFFNews Последна промяна на 23 октомври 2014 в 19:44 2798 7

София въвежда наредба за поддръжка на гробните места, заяви Мита Георгиева от Столичния общински съвет, цитирана от „Фокус”.

„Това е с цел да се въведе ред по отношение на изискването гробищата да се поддържат в подходящ вид – гробът да бъде добре почистен, засаден с цветя и ниски храсти или по друг начин, но да е благоустроен. Основната отговорност носи общинското предприятие и парк, в която правоимащият ще заявява как ще поддържа гробното място – сам, чрез свои близки или ще упълномощи общинското предприятие, като при последния вариант се заплаща годишната такса от 48 лева за поддръжка на гробове”, допълни още Георгиева.

В случай, че не поддържаме сами гробното си място или някой друг не го прави за нас, глобата ще е между 50 и 250 лв. В случай, че някой няма живи наследници, които да облагородяват гроба му, общинско предприятие „Гробищни паркове” поема отговорността за поддръжка на гробовете им.

Георгиева допълни, че във връзка с "опазването на вътрешния ред и сигурност на територията на „Гробищни паркове” ще бъдат монтирани камери и наети охранители.

„Промените, които гласувахме на Столичния общински съвет (СОС), касаят една изключително деликатна област от живота на софиянци. Целим да подобрим обслужването на гражданите , които ползват услугите на „Гробищни паркове” на територията на Столична община”, заяви общинският съветник.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2014 в 15:14

А гробищните паркове ще ги глобяват ли за непочистените пътеки между гробовете?
До гроба на дядо ми лятото нямаше стигане, защото тревата по пътеките между гробовете беше до кръста.

23.10 2014 в 23:02

Еми тоя бисер от съчиненията на Софийска Община:

"В случай, че не поддържаме САМИ гробното си място..." е достоен за някой коментар на Стойко, подвизаващ се тук в ОФФчия сайт под псевдоним "Тони Филипов, д-р".

Това без никво заяждане де.

23.10 2014 в 23:01

Всичкото в София цъфнало и вързало, че големият проблем на столицата станаха гробищата. А бе, смешници, защо не глобявате за неподдържани сгради, пътища, детски площадки, училища, болници и прочее?? Ами се чудите от къде да си изсмучете отчитане на безсмислена дейност!

23.10 2014 в 21:58

Следва данък "ходене по тротоара" и данък "вдишан въздух". За квартал не ставаме, а си мислим, че сме държава!!

23.10 2014 в 21:03

Сложихме пейка ,сложихме маса в централните гробища.Сложихме плочки...откраднаха пейката-изтръгнаха я просто заедно с цимента...зейнаха дупки, издълбаха плочките и ги сложиха на съседен пресен гроб ,за да им платят....Е не е нормално,аз да отида и да си взема моите плочки от другия гроб..

23.10 2014 в 20:33

... ОСТАВКА, компир!

(марш на село!)

хахахахахахахахахахахахахаха

23.10 2014 в 20:19

Дрън-дрън. Нито те ше поддържат, нито ще имат охрана като свят. Разходете се из Централните гробища. То и сега има някаква охрана. Но де що има метал, желязо, а особено бронз, е изкраден. Включително и по централните алеи. За такива дреболии като мраморни вази и фенери да не говорим. Циганите свалят надгробни паметници, за да им платите за повторното поставяне, а напоследък направо ги крадат. Единственото, което администрацията е направила е да затегне режима за влизане с автомобил - 2 лева за до 4 часа престой.