Собственикът на завода в Горни Лом: Взривът е саботаж

OFFNews 07 октомври 2014 в 21:48 9943 24

Валери Митков.

Снимка БНТ.

Валери Митков.

"Моето лично убеждение е такова - това е саботаж. Простичко казано - според мен на няколко места сред мините се е намирало взривно вещество, което е било инициирано. За мене това е единственото логично обяснение".

Това заяви пред Нова телевизия собственикът на взривения завод за боеприпаси в Горни Лом Валери Митков.

Според него "не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество".

Митков не може да си представи що за "болен мозък" може да е причинил трагедията. Той няма идея кой може да го е направил, но твърди, че взривното вещество "е можело да бъде инициирано както от София, така от Белград, от Ню Йорк, ако щете. За съжаление знам как се прави. Но за съжаление не само хора като мене знаят".

„Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, категоричен е той.

Собственикът на завода каза, че не е гневен, а по-скоро е убит от мъка. Той не пожелава на никой родител да му се наложи да погребва децата си, защото "няма по-ужасна трагедия".

„Много боли, просто много боли. Има неща, които не могат с думи да се опишат. Нито той (бел. ред. - синът му), нито останалите хора трябваше по този начин да си отидат от този свят”, заяви Митков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!