Quantcast

Собственикът на завода в Горни Лом: Взривът е саботаж

OFFNews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 21:48 8420 24

Валери Митков.

Снимка БНТ.

Валери Митков.

"Моето лично убеждение е такова - това е саботаж. Простичко казано - според мен на няколко места сред мините се е намирало взривно вещество, което е било инициирано. За мене това е единственото логично обяснение".

Това заяви пред Нова телевизия собственикът на взривения завод за боеприпаси в Горни Лом Валери Митков.

Според него "не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество".

Митков не може да си представи що за "болен мозък" може да е причинил трагедията. Той няма идея кой може да го е направил, но твърди, че взривното вещество "е можело да бъде инициирано както от София, така от Белград, от Ню Йорк, ако щете. За съжаление знам как се прави. Но за съжаление не само хора като мене знаят".

„Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, категоричен е той.

Собственикът на завода каза, че не е гневен, а по-скоро е убит от мъка. Той не пожелава на никой родител да му се наложи да погребва децата си, защото "няма по-ужасна трагедия".

„Много боли, просто много боли. Има неща, които не могат с думи да се опишат. Нито той (бел. ред. - синът му), нито останалите хора трябваше по този начин да си отидат от този свят”, заяви Митков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2014 в 14:26

И в този ред на мисли, я да каже, "Кой?", кой си е затворил очите,и срещу каква сума, когато тези тирове с мини са преминавали граница ни, и то години наред..? Да, загубата на дете е огромна, непоносима болка е,но Бог го наказва..! Жалко за тези невинни хора, които за нищо пари си заминаха така нелепо.Заради паметта им този олигарх трябва да бъде съден и осъден!!!

08.10 2014 в 13:06

А може и от Марс да е задействан детонаторът, но по-вероятно е да е мръднал от скръб човекът. Загубил е син и е принуден да се погледне в огледалото -- малко ли е това?

08.10 2014 в 13:02

Това е абсолютно нелепо. При констатирани толкова много нарушения, да ми говорят сега, че било конспирация! Единственото на което вярвам, че много го боли за смъртта на сина и приятелите му, човешко е. Но другото е съшит с бели конци опит да се избегне личната отговорност за системните безобразия в това предприятие.

08.10 2014 в 12:38

и кой извърши саботажа- тези които ги няма за да разкажат какво са ги принуждавали да вършат за мизерните заплати? Цинизъм без граници - при всички нарушения , които излязаха трябва да си пълен дебил за да излезеш пред медиите и да обвиняваш загиналите. Всъщност прокуратурата защо дреме?

08.10 2014 в 12:27

Дрън-дрън та пляс!На масона малко му дойде затриването на собствената му семка.Целият му род ли трябва да се затрие, та да разбере, че има Видов ден и ще трябва да си плати гяволъците - за експлоатацията, за окрадения труд, за неспазване на закона и незачитане на чуждия живот.Червей!

08.10 2014 в 12:01

Конкурентната масонска ложа е взривила завода на брат Митков

08.10 2014 в 10:58

Ейййй страшно е прос' тоя народ българския беее, не спирам да се изумявам....
Дай им само хляб и зрелище и друго не им трябва. Сега искат линч за уж "алчния" работодател.
Абе малоумници!!! Ми той ако беше толкова алчен експлоататор какъвто се опитват да го изкарат щеше ли да прати детето си там бе, дебили с дебили?!?!?
Ако беше такъв богаташ на гърба на работниците щеше ли неговия син да работи в цеха или щеше да му е дал някоя скъпа кола да си кара навън, а??? Я помислете малко с тия празни глави!

08.10 2014 в 10:49

На втория ден ми стана ясно, че тая работа няма шанс да е случайна точно преди изборите.
Очакваше се да има нов Костинброд, това беше повече от сигурно. Но аз лично не допусках, че вече са склонни да убиват хора... И все пак не се изненадвам от нищо в тая държава.
Мотива беше ясен: първо - сриване на избирателната активност и второ - гласовете, ако има такива, да са насочени срещу статуквото. И успяха. Благодарение на простия български народ, успяха!

08.10 2014 в 09:50

Как може да говорите такива простотии. Човекът загуби детето си! - Кой родител ще изпраща чедото си на явна гибел?

08.10 2014 в 09:45

Тоя нещастник да се застреля или да го застрелят!