Снегът се засилва утре: Оранжев код за 16 области, жълт за 11

OFFNews 16 януари 2016 в 15:49 14836 4

Шофьорите да карат внимателно, съветват от агенция "Пътна инфраструктура", тъй като прогнозата утре е за увеличаване на снеговалежите. В 16 области е определен оранжев код за опасно време, а за 11 области - жълт код.

Във високопланинските проходи, Добруджа и Лудогорието са възможни виелици и образуване на преспи.

Код оранжев за опасно време е определен утре за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Жълт код за потенциално опасно време е за 11 области - Видин, Враца, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Силистра, Добрич, Варна и Бургас.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително. При необходимост ще се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на сериозни пътни инциденти.

Необходимо е шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови