Седмицата започва с 16° и ще завърши с дъжд и сняг

OFFNews 11 януари 2016 в 06:15 4662 0

Новата седмица ще започне с топло време и температури над 15 градуса и ще завърши с дъжд, сняг и минусови температури, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Днес след полунощ на места ще е облачно, ще превали дъжд. От запад на изток бързо ще започне разкъсване на облачността и през деня ще намалее, в отделни райони до предимно слънчево.

Ще продължи да духа слаб, на север от планините и в Източна България умерен вятър от юг-югозапад.

Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – между 11° и 16°, само в крайните северозападни райони ще останат по-ниски от 5° до 8°.

В планините ще е ветровито, ще духа силен до бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 13°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 5°- 8°.

Утре и в петък ще вали дъжд, а в последния работен ден от седмицата дъждът ще преминава в сняг. От сряда температурите ще започнат да се понижават и в неделя средната минимална за страната ще е минус 4 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!