Оранжев код за обилен сняг в осем области

OFFNews 16 януари 2016 в 08:47 5644 1

Оранжев код за опасно време е обявен за осем области в страната - Велико Търново, Габрово, Ловеч, София, София област, Перник, Кюстендил и Пазарджик. Очакванията са там да има обилнии продължителни валежи от сняг, като на места снежната покривка ще достигне до 15-20 см. 

В други 13 области в страната е обявен жълт код за предупреждение. В Силистра, Разград, Търговище, Русе, Плевен, Враца, Монтана, Видин, Благоевград, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора се очаква валежите от дъжд да преминат в сняг и снежната покривка да достигне до 15 см.

Пътните настилки в цялата страна са мокри, в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени.

Поради мъгла е ограничена до 50 метра видимостта по магистрала „Тракия“ от км 10 до км 25 и в района на Антоново (обл. Търговище); до 100 м в района на Пирдоп и до 150 м в районите на Гривица и Любеново (обл. Плевен) и Логодаж (обл. Благоевград).

От Столичната община съобщиха, че от 4.00 часа тази сутрин 77 снегопочистващи машини обработват улиците на града срещу заледяване. 

В момента се работи в районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Люлин, Връбница, Нови Искър, Банкя. Приоритетно се обработват улици и булеварди, по които се движи обществения градски транспорт, Южната дъга на Околовръстен път, както и основни улици в районите на София, опасни и стръмни участъци, мостове.

Градският транспорт се движи нормално по маршрутите си. 

Традиционното изкачване на Черни връх в памет на Алеко Константинов се отменя заради лошото време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!