След публикация на OFFNews: Спешна проверка тази нощ за Рибния буквар

Николаос Цитиридис 10 октомври 2014 в 18:03 3309 0

Мартин Иванов

След публикацията на OFFNews за изчезването на оригиналния първи екземпляр на Рибния буквар министърът на културата Мартин Иванов е разпоредил незабавна инвентаризация на Националния литературен музей.

Проверката ще започне още днес и ще продължи цяла нощ, докато не бъде открит Рибният буквар, научи OFFNews.  

По време на разследване за политическо уволнение в Националния литературен музей екип OFFNews разбра, че оригиналният първи екземпляр на Рибния буквар, част от колекцията на Стилян Чилингиров, е изчезнал.

Сигналът за политическото уволнение в НЛМ получихме от Мариана Кирова, която е получила предупреждение за уволнение след като е излезнала в отпуск, за да води предизборната кампания си кампания като част от листите на Реформаторския блок.

Политиката няма нищо общо, дори с Мариана сме близки приятелки. Причината е, че изчезна Рибният буквар, каза директорката на музея Катя Зографова.

Едва след като излязох в отпуска и получих предупреждението за уволнение, колеги започнаха да ми звънят, че Рибният буквар липсва. Как мога да отговарям за помещение, от което още 5-6 човека имат ключ, а аз съм в отпуск и няма как да знам какво става в музея, каза Мариана Кирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови