След масов бой: Забраниха на бургаски бар да работи след полунощ

OFFNews 31 август 2018 в 16:16 5993 1

Снимка Flagman.bg

Кметът на Бургас Димитър Николов отне е разрешението за удължено работно време на нощния бар "Сакса бийч".

Решението е взето след масово сбиване между клиенти в заведението. Инцидентът е станал на 29 август около 2.00 часа.

Целта на рестрикцията е да се предотврати извършването на нови нарушения и престъпления. Заповедта на кмета идва след писмо от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов с подробности за масовото сбиване, в което са участвали повече от 10 мъже.

При сбиването сериозно са пострадали двама посетители. Причинени са им телесни повреди, по случая е образувано досъдебно производство. В писмото се посочва още, че е имало осем сигнала за нарушаване на нощната тишина, в които се съобщава за силна музика от заведението, предимно в петък и събота.

Бар "Сакса бийч" е временен преместваем обект с три дървени стени, открит откъм плажната ивица 24 часа в денонощието. "От страна на лицата, стопанисващи заведението, не се предприемат мерки за затваряне на обекта откъм плажа през нощта, което е предпоставка за нарушения на разпоредения пропускателен режим и превишаване нивото на шума след 22.00 часа", каза Димитър Николов.

На управителя на заведението са съставени четири протокола за предупреждение, като до настоящия момент собствениците на обекта не са предприели мерки за отстраняване на нарушенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

31.08 2018 в 17:43

В английскоезичните страни има една много важна длъжност в кръчмите, която се нарича bouncer. Може да се преведе като лицев контрол, бияч, изхвърляч или - според вида кръчма - размазвач.

Тази длъжност е много важна, защото след един такъв бой идват ченгесарите и общинарите и после спиртния лиценз на трупчета.